Calatoria cu RATB se va plati si prin SMS

Consiliul de Administratie al RATB a hotarat ca plata calatoriilor sa se efectueze si prin intermediul telefonului mobil, printr-un singur SMS. Totodata, Regia propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) aprobarea obligativitatii validarii cardului de transport si pentru calatorii care detin abonamente lunare.

Decizia ca plata calatoriilor sa se efectueze si prin intermediul telefonului mobil, printr-un singur SMS, a fost luata de Consiliul de Administratie al RATB pentru a diversifica modalitatile de procurare a titlurilor de transport. Acest sistem de plata va fi implementat, in prima etapa, pentru abonamentele de o zi, urmand ca pe viitor procesul sa se extinda si la celelalte titluri de transport.

Reamintim ca aceasta modalitate de plata a calatoriei a fost introdusa in februarie la metrou.

Totodata, CA a hotarat “generalizarea obligativitatii validarii cardului de transport in scopul obtinerii unei imagini cat mai complete asupra gradului de incarcare al mijloacelor de transport, pe linii si intervale orare. Desi se limiteaza numarul de calatorii, oferta de transport este generoasa, abonamentul general pentru o luna, valabil pe toate liniile, avand un numar de 200 calatorii”, se arata intr-un comunicat al RATB remis, joi, redactiei.

Ambele propuneri ale Regiei vor fi supuse aprobarii CGMB la viitoarea sedinta.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.