Călătorii cu trenuri “verzi”

Mai mult de un milion de pasageri au călătorit cu trenurile FlixTrain în Germania, anunță, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător, compania care operează cea mai mare rețea de autocare pe distanțe lungi.

Lansate în 2018, trenurile FlixTrain sunt alimentate în proporție de 100% cu energie verde furnizată de Greenpeace Energy.

Datorită cererii mari, la sfârșitul lunii mai, FlixTrain a lansat o a treia conexiune între Berlin și Köln, alături de trenurile pe rutele Köln – Hamburg și Berlin – Stuttgart.

Astfel, FlixTrain va opera prima rețea privată de trenuri pe distanțe lungi din Germania.

„De la momentul lansării, acum un an, am depășit borna de un milion de pasageri. Acest lucru arată că oamenii își doresc o alternativă de călătorie sustenabilă și în transportul feroviar”, a declarat Fabian Stenger, CEO FlixTrain.

„Trenurile noastre sunt ocupate în proporție de 70%. Noi considerăm acest răspuns un stimulent pentru a îmbunătăți experiența de călătorie cu FlixTrain. Pasagerii care aleg trenurile verzi sprijină un mod de a călători prietenos cu mediul. Din luna aprilie, trenurile FlixTrain sunt alimentate cu 100% energie electrică verde de la Greenpeace Energy”, a mai adăugat Stenger.

FlixTrain este primul și singurul operator din Germania care operează trenurile doar cu energie verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.