Camin de batrani cu 80 de locuri si 4.000 de cereri

Primarul general Sorin Oprescu a inaugurat, luni, in una dintre cladirile fostului spital Caritas, un camin pentru batrani cu 80 de locuri, amenajat de Primaria Capitalei. Pentru acest lacas s-au primit deja 4.000 de cereri, a anuntat edilul. Caminul primeste doar persoane fara handicap, care se pot deplasa singure.

Un loc in Centrul pentru persoane varstnice “Nicolae Cajal” costa 1.411 lei pe luna, suma stabilita de Ministerul Muncii, iar primul locatar este Maria Dragomir, in varsta de 103 ani. Oprescu s-a pozat cu batrana, dar si cu Robert Negoita (USL), contracandidatul pesedist al primarului PDL Liviu Negoita la Sectorul 3, venit la inaugurare pentru a mai puncta electoral un eveniment.

Unitatea a fost deschisa in fostul spital Caritas, in baza unui contract incheiat cu Ministerul Muncii, prin care acesta se angajeaza sa acopere toate costurile de functionare, timp de 30 de luni, pentru 80 de beneficiari, fara a se depasi costul maxim/beneficiar de 1.411 lei. Primaria Capitalei va acoperi eventualele cheltuieli de capital si pe cele care depasesc costul maxim acoperit de minister, potrivit edilului Bucurestilor.

Caminul dispune de 43 de camere cu unul, doua sau trei paturi si are 40 angajati, ofera servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica, ergoterapie si petrecere a timpului liber, asistenta medicala curenta, gazduire, hranire, ingrijire si igiena personala, siguranta si accesibilitate in comunitate, mai spun reprezentantii municipalitatii.

Centrul “La bunici”, pentru copii de pana in 3 ani

Tot luni, in acelasi spatiu a fost deschis Centrul “La bunici”, pentru ingrijirea si educatia timpurie a copiilor de pana in 3 ani. “Prin acest centru, incercam sa avem grija de copiii ale caror mame vor sa mearga la serviciu. Si aici avem multe cereri, mai ales ca oferta de crese este foarte limitata”, a spus Sorin Oprescu.Aici pot fi gazduiti 20 de copii, in intervalul 7.00-18.00 (15 locuri) sau 7.00-12.00 (5 locuri). “La bunici” este al 5-lea centru de acest gen infiintat in cadrul unui proiect cofinantat din fonduri europene.

Cea mai parte a fostului spital Caritas a fost retrocedata proprietarilor de drept, in urma procesului de restituire a proprietatilor confiscate de regimul comunist.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Din cadrul campaniei electorale, Robert Negoita a avut sansa sa afle care sunt problemele cu crae se confrunta cei pe care isi dorea sa ii administreze. Astfel, a fost prezent alaturi de primarul general, la inaugurarea unui camin de batrani, a carui aparitie a fost necesara din cauza disparitiei Spitalului Caritas, prin retrocedarea acestuia.
    Avand acest avantaj, am putea presupune, ca dupa anvelopare, acesta este urmatorul aspect pe care il va solutiona primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.