Campanie până în 8 noiembrie: Donează Sânge! Fii Erou!

Societatea Studenților în Medicină din București organizează, în perioada 4 – 8 noiembrie, campania “Donează Sânge! Fii Erou!” – unul dintre cele mai mari evenimente de profil din țară. Acţiunea va avea loc în zilele 4, 7 și 8 noiembrie în Holul de Onoare al Facultății de Medicină – UMF „Carol Davila”, Str. Eroii Sanitari nr. 8, și în zilele de 5 și 6 noiembrie în Spitalul Universitar de Urgență București.

Studenții din București au, astfel, ocazia să ajute persoanele ce necesită transfuzii de sânge – precum victimele accidentelor rutiere, cei ce sunt supusi unor operații dificile sau cei ce necesită tratamente impotriva cancerului, pentru a enumera doar o parte dintre beneficiarii acestui act umanitar.

Având în vedere contextul sanitar actual din România, unde doar 2 % din oameni donează, acest proiect reprezintă atât un semnal de alarmă, cât și un eveniment cu un puternic caracter de responsabilizare socială, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea organizatorilor.

Cum sănătatea și siguranța donatorilor sunt considerate de maximă prioritate, Institutul Național de Hematologie Transfuzională București „Prof. Dr. C.T. Nicolau” pune la dispoziție organizatorilor cadre medicale cu pregătire în domeniu, ce vor respecta normele internaționale de igienă în timpul actului de donare.

Ca măsură de siguranță pentru pacienții din spitalele ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate, pentru a exclude contaminarea sângelui donat.

În plus, donatorii vor fi informați în privat dacă analizele lor nu vor fi în parametrii normali. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.