Campionatul National de Sah pentru Veterani

Primaria Sectorului 6 – prin Centrul Cultural European Sector 6 -, Federatia Romana de Sah si C.S. Master Mind organizeaza, in perioada 5 – 12 mai 2012, editia a V-a a Campionatului National de Sah pentru Veterani. “Prin organizarea acestei finale se aduce un meritat omagiu si semn de pretuire fostelor mari glorii ale Sahului Romanesc si mondial, si in acelasi timp se ofera o sansa de atragere a tinerilor din Sectorul 6 pentru a practica sportul mintii”, a declarat Cristian Poteras, primarul Sectorului 6.

Istoria jocului de sah se pierde in negura timpului. Prezenta deja in istoria faraonilor egipteni, cunoscuta in culturile nordice, exista multe reprezentari artistice despre prezenta acestui joc in diferite civilizatii. Sahul este un joc care se disputa intre doi parteneri, avand fiecare la dispozitie cate 16 piese. Se joaca pe o tabla de sah, alcatuita din 64 de patratele, alternand in campuri de culoare deschisa (campuri albe) si in campuri de culoare inchisa (campuri negre).

Campionatul National de Sah se va desfasura astfel:

  • 5-10 Mai orele 17.00 – 21.00 sala din Hanul Manuc
  • 11 Mai orele 10.00 -14.00 si 17.00 – 20.00 Sah rapid in Parcul Drumul Taberei
  • 12 Mai orele 10.00 – 13.00 Turneu Blitz in Parcul Drumul Taberei
  • 12 Mai orele 14.00 Festivitatea de premiere in Parcul Drumul Taberei. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Cred ca este primul turneu pe care-l joaca Mihai Suba in Bucuresti . La cit mai multe actiuni legate de sah. Bravo!!!

  2. Suntem niste parinti si bunici care va rugam 3 lucruri.1 -Sa faceti un parc la fel de frumos ca in sectorul 4 cu multe elemente de atractie. 2 Mesele de sah sa fie mai multe 3. Sa organizati diferite actiuni cultural sportive .Va multumim.

  3. Copilul meu are mici deficente si practica sahul. A plecat in tabere gratuite si are pregatirea gratuita. Va multumesc d-l Cristian Poteras si sper sa ramineti primar.

  4. Curiozitatea ma indeamna sa intreb daca anul acesta Rares Manescu ajuta sa organizeze Finala nationala de Sah la Veterani. Sincer…nu cred , nu este genul de om care sa iubeasca sportul si mai ales sahul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.