CEO TAROM: Compania nu este “sexy” pentru investitori

TAROM nu este foarte atractivă pentru potenţialii acţionari minoritari, din cauza pierderilor, a declarat joi Christian Edouard Heinzmann, directorul general al companiei de transport aerian. “Pentru moment, nu suntem foarte sexy – scuze pentru cuvânt. Compania TAROM nu este atractivă din cauza pierderilor. Noi trebuie să facem compania puţin mai sexy pentru ca lumea să ne placă mai mult”, a afirmat el joi, la o întâlnire cu presa.

Heinzmann a precizat că au avut loc câteva întâlniri cu reprezentanţii casei de brokeraj Swiss Capital, mandataţi să găsească investitori interesaţi pentru preluarea a 20% din capitalul TAROM, dar nu are alte informaţii.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, anunţa la finele lunii ianuarie, după o întâlnire cu reprezentanţii FMI, că în cazul TAROM este în derulare elaborarea strategiei de privatizare, iar statul ar putea ceda un pachet de peste 20% din acţiuni.

Heinzmann, cetăţean belgian cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, şi-a început mandatul la TAROM în noiembrie 2012, cu un contract pe 4 ani. El spune că lucrează “şapte zile pe săptămână” pentru supravieţuirea companiei.

“Este atât de multă birocraţie în această companie! Trebuie să semnăm mii de documente şi avem această problemă cu necunoaşterea limbii”, a spus Heinzmann, adăugând însă că munca este plăcută, în ciuda volumului ridicat.

Contracte “şocante” cu unii furnizori

Şeful TAROM a afirmat că în prezent au loc renegocieri cu toţi furnizorii companiei, în număr de 30-40, unele contracte fiind “şocante”.

Heinzmann nu a furnizat rezultatele financiare ale Tarom din 2012, dar a precizat că speră ca operatorul aerian să devină profitabil înainte de 2016.

Tarom nu a mai obţinut profit din anul 2007, iar pierderile înregistrate în intervalul 2008-2011 totalizează 830 de milioane de lei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.