CFR Infrastructură, condamnată la despăgubiri pentru un accident

CFR Infrastructură a fost condamnată de Curtea de Apel Alba Iulia la plata unei amenzi penale în valoare de 75.000 lei, pentru vătămare corporală din culpă, după ce, la data de 14 septembrie 2014, în stația de cale ferată Subcetate, din județul Hunedoara, a avut loc un accident de trafic feroviar, în urma căruia unei persoane i-a fost amputat membrul superior stâng.

Din probatoriul administrat în dosar a reieșit că accidentul s-a produs ca urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor, care să permită identificarea peroanelor și a platformelor corespunzătoare fiecărei linii de cale ferată și pe care compania era obligată să le monteze, precizează Parchetul General.

Totodată, din probe a rezultat și faptul că stația CF Subcetate nu deținea autorizație de funcționare și nu a luat măsuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, funcționând ilegal.

Inițial, amenda penală a fost mai mare, de 1,2 milioane de lei, la instanța de fond – Judecătoria Hațeg -, însă CFR Infrastructură a atacat-o cu apel, iar Curtea de Apel Alba Iulia a micșorat semnificativ suma.

În schimb, a menținut pedeapsa complementară de afișare în extras a hotărârii definitive de condamnare, respective a dispozitivului acesteia, în toate stațiile CFR de pe teritoriul țăr

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.