Chinezii, interesaţi de autostrada suspendată a lui Oprescu

O delegaţie a firmei de construcţii China Communication Constructions Company Limited s-a întâlnit, marţi, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), cu Sorin Oprescu, primarul general, care i-a prezentat proiectul Autrostrăzii Urbane – Lacul Morii – Colentina, cunoscută drept “autostrada suspendată”. Edilul a arătat că municipalitatea este interesată să demareze această lucrare complexă în parteneriat public-privat şi că membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au aprobat proiectul în valoare de 1,5 miliarde de euro.

“Acest proiect este unul foarte important pentru noi şi, după multe dificultăţi, acum avem şi acordul Consiliului General. Tocmai din acest motiv îmi doresc să fie o investiţie de succes, într-o colaborare de succes. Este foarte important pentru Bucureşti să atragă finanţări în proiecte concrete, aşa cum este acesta. Nu doresc să pierdem timpul şi vreau să fim cât mai pragmatici, în aşa fel încât să inaugurăm împreună acest proiect. Vă mulţumesc pentru că, în ciuda faptului că a durat atât de mult, sunteţi la fel de interesaţi de realizarea lui”, a declarat Oprescu.

Primarul general a arătat că prezenţa reprezentanţilor băncii care are disponibilitatea de a finanţa acest proiect, China Developement Bank, reprezintă o dovadă de seriozitate a partenerilor prezenţi la întâlnire.

Specialiştii PMB, arhitecţii care au contribuit la realizarea proiectului, dar şi juriştii specializaţi în acest domeniu au prezentat delegaţiei chineze detaliile tehnice, estimările financiare privind realizarea proiectului, precum şi aspectele juridice referitoare la prevederile legislaţiei române cu privire la investiţiile realizate în PPP.

Song Debin, managerul CCCC International, a anunţat că a fost deja iniţiată procedura de analiză a documentaţiei primite, urmând a transmite PMB propunerea privind realizarea proiectului.

Potrivit PMB, China Communication Constructions Company Limited este una dintre companiile de top în domeniul design-ului şi construcţiei de autostrăzi şi poduri, cu 81 de filiale în 70 de ţări.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.