Circulatia tramvaielor a fost reluata pe linia 41, dar cu restrictie 30/h la Pasajul Lujerului

Traficul rutier a fost reluat in Pasajul Lujerului, pe ambele sensuri, incepand cu ora 14.00, atat pentru autovehicule, cat si pentru tramvaiele 41. Politia a instituit insa restrictie de viteza 30 km/h in zona pasajului. Autoritatile au deschis o ancheta penala in cazul  accidentului in care s-au tamponat 4 tramvaie, pe sensul spre Piata Presei.

Circulatia a fost intrerupta timp de 7 ore in zona, in urma producerii, la ora 7.10 – 7.25 a carambolului. Cele 62 de persoane ranite au ajuns la spital, 37 cu ambulantele SMURD si restul cu taxiuri, imediat dupa accident, sau ulterior, aduse de familie cu masina, dupa ce au constatat acasa ca durerile li s-au intetit. Trei spitale au preluat ranitii: Universitar, Floreasca si Elias.

Accidentul s-a produs pe sensul spre Piata Presei Libere. Primul tramvai a ramas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, insa al treilea n-a mai reusit sa opreasca la timp si a lovit cele doua tramvaie din fata oprite pe linie. In urma impactului, doua dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea si al treilea.

Pentru preluarea calatorilor de pe traseul liniei 41, RATB a infiintat o linie naveta de autobuze care a circulat intre Ghencea si Piata Presei pe toata perioada blocarii liniilor de tramvai.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.