CNS „Cartel ALFA” protestează 4 ore în faţa Guvernului

Sindicaliştii de la CNS „Cartel ALFA” protestează, joi, între orele 12.00 – 16.00, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Brigada Rutieră nu anunţă, deocamdată, restricţii de circulaţie. Potrivit unui comunicat al Cartel ALFA, gestul reprezintă un avertisment şi un îndemn prin care lucrătorii cer guvernanţilor să fie preocupaţi şi de rezolvarea problemelor reale ale oamenilor, nu doar de bătălia politică din această perioadă preelectorală. Acţiuni similare au avut loc marţi şi miercuri în judeţele Constanţa, Iaşi, Neamţ, Suceava, Maramureş, Buzău, Dâmboviţa şi Olt, la care au participat peste 2.000 de persoane.

Principala revendicare se referă la modificarea de urgenţă a Legii dialogului social.

CNS ‘Cartel ALFA’ cere Guvernului să acorde o maximă atenţie modului în care se vor face de acum înainte marile privatizări, primele dintre condiţiile esenţiale fiind acelea ca locurile de muncă şi activitatea întreprinderilor să fie păstrate.

Sindicaliştii solicită şi creşterea valorii salariului minim garantat la cel puţin 850 lei, de la 1 ianuarie 2013 .

„În ceea ce priveşte activitatea din mediul bugetar, extrem de afectată de măsurile draconice ale guvernelor Boc, dar lipsite de orice efecte benefice pentru economia naţională, Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ cere Guvernului Ponta să nu fie preocupat doar de reîntregirea salariilor, ci şi de deblocarea posturilor din acest domeniu de realizarea unui dialog structurat pentru modificarea legii salarizării unitare în domeniul bugetar, cât şi de abrogarea imediată a actelor normative care eşalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câştigate în instanţă”, se menţionează în comunicatul Cartel Alfa.

Sindicaliştii speră ca acest semnal de alarmă „să sensibilizeze Executivul să treacă la fapte prin promovarea OUG pentru modificarea legii dialogului social, a unei Hotărâri de Guvern pentru promulgarea după consultări cu partenerii sociali a salariului minim garantat în plată pentru 2013 şi începerea dialogului social în rezolvarea restului problematicilor menţionate”.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.