Codul Galben de polei, extins

Meteorologii au extins în 25 ianuarie avertizarea Cod Galben de intensificări temporare ale vântului și polei, până duminică la ora 6.00 și au emis o nouă avertizare Cod Galben, de data aceasta de ninsori și ploi însemnate cantitativ, valabilă de vineri de la ora 14.00 până sâmbătă la aceeași oră.

Astfel, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, iar în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori. În restul teritoriului vor fi precipitații mixte.
Temporar vor fi depuneri de polei.
Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

Totodată, în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

În zona înaltă, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind și troienind zăpada.
De asemenea, va fi Cod galben de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.
Astfel, în regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…60 km/h și izolat 70 km/h.
Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.
În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.