Întreaga conducere a RATB, demisă

Toţi directorii executivi şi şefii direcţiilor şi de departament din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), mai puţin directorul general interimar al RATB Valeriu Bunea, au fost demişi, vineri, de Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei, potrivit preşedintelui executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu. Totodată, CA al RATB a decis disponibilizarea a 250 de angajaţi, odată cu modificarea organigramei.

În urma şedinţei de vineri a CA al RATB încă nu s-a comunicat nimic oficial, însă luni, 2 septembrie, cei în cauză vor primi deciziile de eliberare din funcţie.

Amintim că, în iulie, fostul director general Adrian Câmpurean a demisionat din funcţie, motivând că RATB a primit pentru anul acesta de la Primăria Capitalei un buget de 420 de milioane de lei, cu 25% mai mic decât cel pe care l-a propus. În locul lui a fost numit interimar Valeriu Bunea.

În luna noiembrie a anului trecut, primarul general Sorin Oprescu i-a solicitat premierului Victor Ponta să trimită Corpul de Control la RATB să efectueze o anchetă.

În urma verificărilor, Guvernul a anunţat, în aprilie anul acesta, că sesizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) asupra unor posibile fapte de natură penală identificate în activitatea RATB în perioada 2010-2012.

La RATB au fost numiţi 3 directori generali în ultimii 3 ani. Adrian Criţ a fost la şefia Regiei din iunie 2010 până în noiembrie 2011, apoi a fost numit director general la Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB), unde a stat până în iunie 2012, fiind schimbat de ministrul Ovidiu Silaghi, care l-a numit şef la AMTB pe Valentin Dobre.

Viorel Popescu a fost director general al RATB din noiembrie 2011 până în septembrie 2012, iar Adrian Câmpurean, din septembrie 2012 până în iulie 2013.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.