Conectare gratuită la internet prin Wi-Fi în trenurile de la București la Constanța și Buzău

Pasagerii trenurilor de pe rutele București – Constanța și București – Buzău cu cele mai nou modernizate vagoane ale CFR Călători au posibilitatea, începând de luni, să se conecteze gratuit la internet prin Wi-Fi, în urma unui proiect-pilot inițiat de operatorul de telefonie Orange.

Operatorul național de transport feroviar nu va plăti nimic până în 15 septembrie, cât durează proiectul.

Pasagerii au acces gratuit la internet pe toată durata călătoriei indiferent de rețeaua de telefonie mobilă utilizată, după ce, în prealabil, vor completa un scurt chestionar.

Trenurile au o compunere standard de câte 5 vagoane modernizate: un vagon clasa 1 și 4 de clasa a 2-a, iar fiecare dintre acestea va avea semnal Wi-Fi.

“Vorbim despre un proiect pilot, care a fost o propunere a unui operator național de telefonie și pe care am acceptat-o. Urmează ca, după anumite teste care au început de astăzi, să ne gândim să introducem acest serviciu și pe celelalte trenuri InterRegio. Motivul pentru care au fost alese aceste două rute a fost sezonul estival care urmează să înceapă și ne gândim la oferirea unor facilități în plus călătorilor noștri care folosesc trenul ca mijloc de transport în deplasările lor către mare. De asemenea, pe aceste rute circulă cele mai noi vagoane modernizate care au intrat în parcul nostru și care au fost dotate cu ajutorul acelui operator cu astfel de instalații”, a declarat, luni, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

În funcție de rezultatul testelor și de solicitări, dar și de disponibilitatea călătorilor de a completa un mini-chestionar înainte de a se loga la Orange Wi-Fi, serviciul s-ar mai putea introduce și în trenurile care circulă pe alte rute, cum ar fi: Brașov, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași.

“După trei luni, cât durează testele, se vor lua deciziile eventuale de introducere a acestui serviciu. Proiectul pilot durează trei luni, se termină după terminarea sezonului estival și, atunci, putem trage linie și ne putem gândi la dezvoltarea acestei afaceri care, bineînțeles, are și niște costuri”, a precizat Szentes.

Șeful CFR Călători a arătat că “Pentru acest proiect-pilot rămân deocamdată aceste două rute, însă dacă mai vine vreun operator care să ne ofere aceste facilități noi suntem deschiși pentru alte trenuri, nu avem exclusivitate cu Orange”

Despre vagoanele care circulă pe cele două rute, Iosif Szentes a spus că “toate sunt din seria 276 varianta a II-a modernizate, care ne-au intrat în parc”. “După primele cinci vagoane, am mai încheiat un contract de 10 vagoane. Șapte vor fi livrate până la începutul lunii iulie și, în funcție de posibilități și de timpul avut la dispoziție, am mai putea să încheiem încă un contract, așa cum am preconizat inițial, de până la 30 de vagoane. Deci, să avem încă un contract mare de încă 15 vagoane. Încercăm deja pentru noul lot să ne gândim și la vagoane de clasa 1”, a adăugat el.

Soluția tehnică prin care se oferă Wi-Fi gratuit în cele patru trenuri are la bază Orange Business WI-FI și acces de mare viteză pentru sute de dispozitive conectate simultan. Indiferent de rețeaua de telefonie mobilă utilizată, pasagerii au acces gratuit la internet pe toată durata călătoriei, după ce, în prealabil, vor completa un scurt chestionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.