Control la condițiile din trenuri

Conducerea CFR Călători a controlat astăzi activitatea personalului feroviar şi condiţiile de călătorie din trenuri. În intervalul orar 11:00 – 12:30 au fost verificate trenurile IR 1645 Bucureşti Nord – Târgu Jiu, IR 1663 Bucureşti Nord – Iaşi, R 9003 Bucureşti Nord – Craiova şi IR 1892 Craiova – Bucureşti Nord.

În urma verificărilor s-au depistat activităţi ilegale de comerţ și nereguli la salubrizare și igienizare.

„Drept urmare, firma care realizează serviciul de salubrizare printr-un contract adjudecat cu respectarea prevederilor OUG 34/2006 va fi notificată, cum a mai fost și cu alte ocazii,  pentru remedierea aspectelor legate de dotarea grupurilor sanitare, curațenie etc. CFR Călători ia în calcul și posibilitatea rezilierii contractului dacă nu vor fi îndeplinite condiţiile contractuale”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

În vederea combaterii comerţului ilegal, CFR Călători va face demersuri către Poliţia de Transport Feroviar pentru a intensifica acţiunile de control atât la urcarea în trenuri, cât şi în parcursul acestora.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=EvrVeNkqQaI 

“Pentru a preîntâmpina pe viitor disfuncționalități tehnice la nivel de condiții de călătorie, vom organiza periodic acțiuni de control și de verificare a modului în care vor fi pregătite din punct de vedere tehnic și sanitar garniturile trenurilor de călători. Vom lua măsuri operative de remediere, punctual, în funcţie de problemele identificate. De asemenea, se va acorda o atenție sporită funcționării instalaţiilor de climatizare și sanitare, precum și bunei funcționări a ușilor de acces și intercomunicație, a sistemului de închidere/deschidere a ferestrelor, funcționării prizelor electrice și, în mod special, stării de curățenie a vagoanelor (exterior, interior, cabine WC)”, a declarat Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.