COTAR asediază Guvernul: “Falși transportatori de persoane circulă liberi!”

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) reia protestele de stradă împotriva lipsei de reacție a Guvernului față de cerințele transportatorilor autorizați care își desfășoară activitatea legal.

sursă foto: COTAR

Peste 2.000 de mașini vor fi parcate în 13 februarie în fața Guvernului între orele 9:00-15:00, iar taximetriștii vor protesta pentru a cere respectarea legii de către autorități.

De asemenea, tot în 13 februarie se organizează proteste în orașele unde au fost emise aprobări de la primării: la Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Zalău și Slatina. La Constanța, primarul a încheiat o minută cu transportatorii și urmează să aibă o întâlnire cu toți, la finalul acestei luni.   

Nu este un miting politic. Ieșim din nou în stradă pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege, care a fost introdusă pentru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

“Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții  Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie, pe care noi o respectăm”, a adăugat liderul COTAR.

Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de transportatorii autorizați de persoane, COTAR va mai organiza un miting de amploare, în perioada 27 – 28 februarie, când vor bloca Bucureștiul autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară.

COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situație și “să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece și taximetriștii fără licență și fără autorizație sunt falși transportatori de persoane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.