COTAR: Protestul se amână cu două săptămâni, în urma negocierilor

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) amână protestul programat pentru 28 februarie, după negocierile cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, și cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR

Transportatorii au fost invitați în 27 februarie la discuții cu ministrul Transporturilor, într-o întâlnire de urgență pe tema proiectului de modificare a Legii Taximetriei. La întâlnire a participat și Viceprim-Ministrul, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu.

„În urma întâlnirii de la Ministerul Transporturilor, am convenit, de comun acord, să amânăm pentru două săptămâni protestele anunțate, timp în care Guvernul va putea lua decizia de a modifica Legea Taximetriei. Întâlnirea s-a încheiat după ora 20.00 și s-a convenit ca vineri, 1 martie 2019, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), să fie publicat anunțul referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003. Dacă va fi promovată și votată Ordonanța de Urgență pentru eliminarea sintagmei „în mod repetat” din Legea Taximetriei, și trecerea activității de “rent a car”,  vom renunța la proteste”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Ministerul Transporturilor a anunțat că după parcurgerea etapelor de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. În cadrul discuțiilor, cei doi demnitari și-au manifestat întreaga deschidere pentru rezolvarea problemelor semnalate de către partenerii sociali, se mai arată în comunicatul COTAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.