COTAR reclamă politizarea problemelor din transportul de persoane

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) acuză politizarea problemelor din sectorul de transport persoane, precizând că nu este dispusă să accepte „sloganurile politicianiste care creează haos în domeniu”.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR

Astfel, COTAR atrage atenția asupra necesității adoptării unei ordonanțe de urgență (OUG) care să elimine pirateria din acest sector de activitate, prin înlăturarea sintagmei „în mod repetat” din Legea taximetriei.

“Mesajul transportatorilor rutieri de persoane, este pe cât simplu: respectați legile acestei țări și înțelegeți ce înseamnă cadrul legal, înainte de a face comentarii aberante, cu scop electoral! Menționăm că transportatorii nu mai sunt dispuși să accepte folosirea problemelor din acest sector de activitate în scopuri politicianiste, iar cei care și-au fixat ca „target” electoratul progresist de parte dreapta, ar trebui să citească întâi legile din România și abia după ce reușesc să le înțeleagă, pot să vină cu propuneri legislative coerente, nu cu sloganuri politicianiste care creaza haos in domeniul transportului rutier de persoane“, se arată în comunicatul COTAR transmis în 13 martie redacției.

Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, explică de ce membrii confederației sunt nemulțumiți: “Nu înțelegem de ce fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, îl atacă pe actualul ministru, Răzvan Cuc, deși sunt colegi de partid. Noi, transportatorii rutieri de persoane, am atras atenția asupra implicării „neortodoxe” a parlamentarului din 2015 Lucian Șova, care a introdus sintagma „în mod repetat” în Legea 38/2003, astfel încât „pirateria” să fie legalizată. De atunci și până acum, același Lucian Șova a susținut permanent, ca parlamentar și ca ministru, „pirateria” din transportul rutier de  persoane. Acum îl atacă pe ministrul Răzvan Cuc, singurul care, în ultimii trei ani, a reușit să înțeleagă necesitatea eliminării „piraților” din transportul rutier de persoane, prin eliminarea sintagmei lui Lucian Șova din textul de lege”.

Liderul COTAR mai spune că “sunt halucinante comentariile politicienilor care susțin transportul neautorizat de persoane, sfidând efectiv faptul că România funcționează ca stat în baza unui cadru legislativ”.

“Crezând că așa este indicat să acționeze în campania electorală, mai mulți lideri ai partidelor de opoziție s-au grăbit să acuze actualul Guvern de incompetență, pentru că reprezentanții Executivului dau o ordonanța prin care să readucă la normalitate cadrul legislativ. Le amintim acestor politicieni că transportatorii nu sunt monedă de schimb în campania electorală, iar faptul că susțin fățiș încălcarea legii înseamnâ lipsâ de respect fatâ de puterea legii,aplicatâ in litera si spiritul ei. Nu poate funcționa un sector de activitate cu o parte dintre transportatori autorizati care respectă legea și o altă parte care funcționează fără probleme în afara legii, fapt fâcut cu ajutorul unor decidenti politici Cerem de îndată revenirea la normalitate, din punct de vedere al respectării legilor țării”, insistă Vasile Ștefănescu.  

“Le amintim acestor lideri ai partidelor politice și faptul că transportul de persoane este deja victima unei campanii de demonizare, ceea ce poate părea o revoluție în gândirea contemporană, dar e posibil ca experimentul eliminării acestui domeniu reglementat să creeze probleme grave în viitor. Nu tot ce în spiritul progresist și anarhic este și benefic pentru economie și pentru societate, iar demonizarea actuală a „transportatorului romăn” s-ar putea să aducă foarte multe disfuncționalități sistemice și să creeze haos. Acești politicieni care folosesc demonizarea „activitatii noastre” vor fi nevoiți, foarte curând, să dea socoteală în legătură cu promovarea unor idei anarhice, care vor genera și o „gaură” de 60 de milioane de lei anual în bugetul statului – bani care nu vor fi recuperați de la „pirații” care nu funcționează conform aceluiași cadru legislativ”, conchide președintele COTAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.