Creştere cu a 60% traficului de mărfuri pe Aeroportul Internaţional Timişoara

avion-aeroport-timisoara-1În primul semestru (S1) al anului, Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timişoara a înregistrat o creștere cu 60% a traficului de mărfuri faţă de aceeași perioadă a anului precedent, fiind procesate 1.847 tone.

Totodată, bilanțul arată 469.847 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi, cu 8% mai mult faţă de S1 din 2015 (când au fost înregistrați 435.372 pasageri).

O creştere însemnată de 10% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, respectiv 6.053 faţă de 5.493 decolări/aterizări înregistrate în primele şase luni ale anului 2015.

Datele statistice pe companiile aeriene a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe Aeroportul “Traian Vuia – Timişoara” arată următoarele rezultate:

  • Wizz Air a înregistrat creştere cu 11%
  • Tarom a avut o creştere cu 9%
  • Lufthansa a înregistrat o uşoară scădere de 1%.

Destinaţiile preferate de pasageri au fost Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo.

“Aşa cum au fost prevăzute încă de anul trecut şi anunţate în prima luna din acest an, au fost introduse destinaţii noi, oferind astfel pasagerilor posibilităţi de călătorie variate, respectiv Eindhoven (Olanda) şi Bodrum (Turcia) – destinaţie de vacanţă”, precizează admionistrația aeroportului.

În ceea ce priveşte situaţia economică, în S1 cifra de afaceri a crescut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, în condiţiile în care cheltuielile au rămas la acelaşi nivel iar rata de profitabilitate s-a mărit de la 9 % la 21 %.

Destinații noi

Începând cu 1 septembrie 2016 vor fi introduse şi alte destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa, respectiv Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, precum şi fregvenţe mărite operate de compania aeriană RyanAir spre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn. De asemene, începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească spre destinaţiile Iaşi şi Cluj, operate de compania aeriană Blue Air.

“Printre priorităţile noastre pentru anul 2016 se numărau creşterea traficului aerian, creşterea traficului de mărfuri dar şi introducerea de noi destinaţii, obiective pe care le-am atins şi pe care vrem să le dezvoltăm permanent. După inaugurarea centrului logistic DHL de la finalul anului trecut, la începutul prezentului an am reuşit să inaugurăm prima bază aeriană din România a companiei aeriene RyanAir. În continuare avem convingerea că anul 2016 va fi un an marcant al aeroportului, an în care vom depăşi numărul de 1 milion de pasageri tranzitaţi prin aeroportul Timişoara. Pentru aceasta am demarat lucrările de extindere a aerogării în zona de îmbarcare pentru a crea condiţii optime de operare a numărului de pasageri aflat în creştere”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.