Cu trenul prin Europa: InterRail Pass

Circa 1.000 de romani au ales anul trecut sa-si petreaca vacantele in Europa apeland la oferta europeana tip abonament InterRail Pass. Aceasta se adreseaza categoriilor de calatori de orice varsta: studenti, excursionisti, familii, oameni de afaceri si chiar seniori si reprezinta o varianta unica si relaxanta de a explora continentul, la preturi atractive. Spre deosebire de alte variante de calatorie, InterRail permite o mai mare flexibilitate si libertate de alegere in ceea ce priveste locurile de calatorie, cat si timpul de sedere, pentru care tinerii  (de pana la 26 de ani) si seniorii (peste 60 de ani) beneficiaza de preturi speciale, iar copiii (intre 4 si 11 ani) de o reducere de 50% din tariful de adult, informeaza CFR Calatori, intr-un comunicat.

Exista doua variante disponibile:

InterRail Global Pass, valabil:

* 5 zile in interval de 10 zile; 10 zile in interval de 22 de zile; 15 zile continue; 22 de zile contiune;  1 luna continua in urmatoarele tari europene: Austria, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Irlanda, Macedonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elvetia, Suedia,Turcia si pe ferryboat intre Italia si Grecia exploatat de Attica si Minoan Lines.

InterRail One Country Pass, valabil:

* 3, 4, 6, 8 zile intr-o perioada de 1 luna , pe parcursul unei singure tari dintre: Austria, Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Grecia, Grecia plus Companiile Attica si Minoan Lines (cu ferryboat intre Grecia si Italia), Ungaria, Republica Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia.

InterRail este o legitimatie de calatorie nominala, valabila numai insotita de pasaport sau de cartea de identitate. La achizitionarea unui InterRail Global Pass, calatorul primeste in plus o harta cu reteaua feroviara europeana si un „Ghid InterRail Pass ”.

Avantajele InterRail:

  • calatorii nelimitate in 30 de tari europene sau doar pentru o tara la alegere, in perioada de valabilitate;
  • se calatoreste repede si usor oriunde doriti, oricat de mare ar fi distanta, fiind disponibil intr-o gama diversa;
  • tinerii sub 26 de ani si seniorii (persoane peste 60 de ani) beneficiaza de preturi speciale;
  • copiii beneficiaza de o reducere de 50% din tariful de adult;
  • biletele emise electronic se pot procura din peste 90 puncte de vanzare din reteaua CFR – agentii de voiaj si statii CFR care vand legitimatii de calatorie in trafic international.

Accesand link-ul https://youtu.be/m3pJ9jjVdWI  puteti vedea filmul documentar despre InterRail realizat anul acesta de Eurail Group GIE cu ocazia a 40 de ani de existenta a acestei oferte. Filmul a fost prezentat pentru prima data la evenimentul de presa de la Leipzig din iunie 2012, cand s-au celebrat cei 40 ani de continuitate a ofertei. CFR Calatori s-a numarat printre invitati in calitate de membru Eurail Group si de participant la acest program din anul 1974. De asemenea, filmul se gaseste si pe siteul www.cfrcalatori.ro, la pagina dedicata ofertei InterRail.

Informatii suplimentare: https://www.cfrcalatori.ro/268  si https://www.interrailnet.com . (M.S.)

Imagine: Valentin DESPA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.