Cursele low-cost, mai scumpe cu 4,5 euro/pasager

Cursele aeriene low-cost se vor scumpi cu circa 4,5 euro/pasager din 25 martie, odata cu mutarea lor de pe Aeroportul “Aurel Vlaicu” Baneasa pe Aeroportul International “Henri Coanda” – Otopeni.

Motivul scumpirii este acela ca, la Otopeni, companiile vor achita o taxa de 4,5 euro pe pasager, in plus fata de Aeroportul Baneasa. Conditiile vor fi insa mult superioare celor avute pana acum pe Baneasa. Conducerea Companiei Aeroporturi Bucuresti intentioneaza sa reduca tariful de operare cerut fiecarui pasager pe Aeroportul Otopeni, astfel incat majorarea costului biletelor sa fie cat mai redusa.

Terminalul C al aeroportului Baneasa a fost modernizat la sfarsitul anului 2011, urmand ca pana in 2013 sa fie modernizate si celelalte terminale astfel incat aeroportul sa gazduiasca doar curse business. Odata cu finalizarea primului terminal, la Aeroportului Baneasa au crescut si tarifele pentru companiile aeriene, peste cele de la Otopeni, cu 1 euro – taxa de operare perceputa fiecarei companii aeriene, respectiv cu 2 euro taxa pe pasager.

Pe Aeroportul din Baneasa opereaza mai multe companii low-cost: Blue Air, companie romaneasca, Wizz Air, din Ungaria, German Wings, divizie a Lufthansa, si Vueling. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.