Director nou la CFR SA

Consiliul de Administraţie al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA l-a numit în 25 martie pe Constantin Axinia în funcția director general al companiei, poziţie pe care a ocupat-o şi în perioada 2006-2007.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Postul devenise vacant la 1 martie, după demisia lui Costin Mihalache, care a fost numit șeful Cancelariei Prim-Ministrului Viorica Dăncilă, după ce ocupase funcția de șef al companiei feroviare pe 13 februarie, în locul lui Ion Gavrilă.

Constantin Axinia, de profesie inginer și cu o experiență de 35 de ani în domeniul feroviar și a ocupat până în prezent funcţia de director regional al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Iași.

Spre deosebire de predecesorul său, Constantin Axinia este ceferist cu state vechi, potrivit Club Feroviar. A absolvit în 1980 Liceul CFR numărul 6 din Galați, iar în 1987 Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic ”Gheorghe Asachi” din Iași. După absolvirea facultăţii și până în 1992 a fost instructor tehnic la Revizia de Vagoane Iași. A trecut prin toate etapele carierei profesionale, în integralitatea sa în domeniul feroviar.

Nu este pentru prima oară când este numit Constantin Axinia la CFR SA în funcția de director general. El a mai ocupat această poziție în perioada 2006-2007. Apoi, în intervalul ianuarie – octombrie 2009, Constantin Axinia a fost subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil cu coordonarea sectorului feroviar.

Din 2015 și până în prezent, Constantin Axinia a fost director general al Sucursalei de Transport Feroviar de Călători Iași. În mai multe rânduri, actualul director general al CFR SA a fost consilier municipal la Primăria Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.