DNA: Șeful Direcției Permise și Înmatriculări Auto din Giurgiu, reținut pentru mită

Șeful Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV), Mitică Văduva, și primarul comunei Valea Dragului, Marian Mototolea, au fost reținuți de procurorii DNA, în 20 septembrie, pentru 24 de ore, primul pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, iar al doilea pentru complicitate.

Cei doi vor fi prezentați judecătorilor Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii dețin probe că Văduva a perceput ”în mod uzual” de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la inculpatul Mototolea Marin.

”În perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru:

  • promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
  • programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării),
  • înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

11 persoane sunt urmărite penal

În cauză, procurorii desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 11 persoane. La data de 20 septembrie 2019, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului DNA, au efectuat 26 de percheziţii la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV) Giurgiu şi la locuinţele unor poliţişti şi instructori auto, într-un dosar privind obţinerea în mod fraudulos de permise auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.