Elevii bucuresteni au liber pe 9 mai, de Finala Europa League

La solicitarea primarului general Sorin Oprescu, ministrul Educatiei, Catalin Baba, a decis sa acorde zi libera elevilor bucuresteni in ziua de miercuri, 9 mai, cand are loc finala Europa League, iar orasul va fi extrem de aglomerat. Se asteapta sosirea a circa 50.000-60.000 de turisti si suporteri ei echipelor   finaliste –  Atletico Madrid si Athletic Bilbao – care isi vor disputa suprematia la fotbal pe Arena Nationala.

Prin ramanerea acasa a elevilor, Primaria Capitalei spera ca traficul rutier sa fie mai putin aglomerat. Sorin Oprescu face apel catre bucuresteni sa-si lase acasa masinile personale si sa apeleze la mijloacele de transport in comum ale RATB si la metrou, care vor fi suplimentate.

“Conducerile unitatilor de invatamant vor lua toate masurile pentru a asigura informarea elevilor, a parintilor si a cadrelor didactice privind suspendarea cursurilor in data de 9 mai”, anunta prof.Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Conducerile unitatilor de invatamant vor lua masuri pentru recuperarea intensiva a materiei, astfel incat sa fie asigurata parcurgerea integrala a programelor scolare pana la sfarsitul anului scolar.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.