Elevii si prescolarii din Sectorul 6, feriti de capuse

Cristian Poteras, primariul Sectorului 6, inlatura pericolul ca elevii sa fie muscati de capuse, dispunand pulverizarea de substante impotriva acestor insecte in curtile tuturor scolilor si gradinitelor din zona administrativ-teritoriala a Capitalei pe care o conduce.

Operatiunile anticapuse se desfasoara prin Administratia Scolilor Sector 6 si sunt incluse intr-un program mai amplu de toaletare a spatiului verde din curtile unitatilor de invatamant preuniversitar de stat. Procedeul consta in taierea ierbii si folosirea unui insecticid pentru eliminarea capuselor.

Programul de toaletare a ierbii si de imprastiere a substantelor impotriva capuselor va dura pana la sfarsitul lunii mai, insa, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, procesul de inlaturare a capuselor ar putea fi prelungit, precizeaza edilul.

 Pana in prezent, 8 gradinite si o scoala generala din Sectorul 6 au fost „curatate” de capuse.

“Sezonul” capuselor este in lunile mai si iunie, iar numarul cazurilor de imbolnavire in urma muscaturilor acestor insecte este tot mai mare. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. asa da…foarte bine aceasta idee de interventie rapida de inlaturare a acestor insecte..pana la urma copii sunt cei mai importanti….felicitarii
    stima

  2. Cristian Poteras nu este genul de om care sa lase problemele oamenilor nerezolvate. Iata din nou ca acesta se implica activ in administrarea corecta a sectorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.