Fenechiu: Doar 50 de angajaţi ai Tarom au protestat; erau în pauză de masă

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, susţine că numai 50 de angajaţi ai Tarom au protestat la Tarom, miercuri dimineaţă, şi că aceştia se aflau în pauza de masă, astfel că nu au interrupt lucrul. Amintim că la protestul spontan au participat circa 200 de persoane.

“E vorba de un protest al aproximativ 50 de salariaţi care erau în pauză. Aceasta nu reprezintă, conform legii, o încetare colectivă, voluntară, a lucrului. Imediat după pauză au intrat la lucru. Nu a fost perturbată activitatea companiei Tarom”, a precizat Fenechiu.

“Motivul protestului este legat în general de decizia, pe care eu o consider corectă, a directorului tehnic referitoare la neprelungirea licenţelor pentru o parte din personalului tehnic. Cei care lucrează în Tarom cu toţi au licenţe în baza cărora beneficiază de nişte sporuri salariale. Anumite activităţi de acolo considerăm că nu trebuie să se desfăşoare neapărat cu licenţă”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Fenechiu a mai subliniat faptul că el şi-a propus eficientizarea companiilor din subordine, iar renunţarea la unele licenţe face parte din strategie.

Compania Tarom a promis, miercuri, că va prelungi licenţele, după ce o comisie internă, din care vor face parte şi membri ai Sindicatului Naţional Tehnic al companiei, “va face în cel mai scurt timp o evaluare obiectivă, pentru a stabili care sunt licenţele necesare pentru desfăşurarea operaţiunilor tehnice”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.