Greva de la CFR s-a încheiat

Greva declanșată în dimineața de 16 ianuarie la CFR Călători s-a încheiat, după întâlnirea urgentă, la solicitarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, dintre managementul CFR Călători și reprezentanții salariaților Societății de Reparaţii „CFR SCRL Braşov”, când s-a semnat și contractul de mentenanţă.

„La solicitarea ministrului Lucian Bode, astăzi, 16 ianuarie 2020, a avut loc întâlnirea managementului CFR Călători cu reprezentanții salariaților Societății de Reparaţii “CFR SCRL Braşov”. În contextul protestelor organizate la nivelul Societății de Reparaţii “CFR SCRL Braşov” S.A., ministrul Lucian Bode le-a cerut celor două părți să poarte discuții astfel încât în cel mai scurt timp să fie reluată activitatea”, informează Ministerul Transporturilor.

Ministrul Lucian Bodea declarat: „Așa cum am spus și la întâlnirea cu sindicatele din calea ferată din această săptămână, dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor pe care le aveți. În lipsa dialogului, problemele nu se rezolvă de la sine iar starea de conflict poate escalada. De aceea vă solicit să discutați până când veți găsi o soluție de compromis. Trebuie să vă gândiți în permanență că prestați un serviciu public și orice întârziere sau anulare de tren îi afectează în primul rând pe români. Nu uitați că sunteți aici să găsiți soluții iar acest lucru trebuie să îl faceți cât mai repede. Normal era să nu ajungeți în această situație, normal era să vă rezolvați rapid orice divergență”.

Astfel, circulația celor 19 trenuri blocate în gări a fost reluată.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.