UPDATE! Greva generală de la metrou se amână

Sindicaliştii de la metrou au amânat pentru 14 octombrie greva generală programată să aibă loc luni, 30 septembrie. Ei speră că până atunci vor reuşi să convingă Ministerul Transporturilor să le aprobe mărirea salariilor îngheţate din 2008.

UPDATE 22 octombrie: Conflictul de muncă s-a închis după ce noul Contract Colectiv de Muncă la nivel de SC Metrorex SA, pentru perioada octombrie 2013 – octombrie 2014, a fost înregistrat pe data de 17 octombrie la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului București, informează Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Greva ar fi trebuit să aibă loc luni, 30 septembrie, între orele 6.00-16.00, iar sindicaliştilor Metrorex li s-ar fi raliat şi cei de la transportul public de suprafaţă – RATB.

Până acum, calendarul protestelor a cuprins pichetarea sediului Guvernului, o grevă de avertisment în 17 septembrie şi un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş prin centrul Capitalei, o zi mai târziu.

Premierul Victor Ponta a declarat la ultimul protest, miercurea trecută, că „supărarea” la Metrorex este că „nu se mai fac toate afacerile prin firma sindicatului”, atacându-l direct pe Ion Rădoi, liderul USLM, dar şi membru PSD.

Despre majorarea salariilor cerută de protestatari, şeful Executivului a spus: „Ce se poate face facem, dar noi plătim 800 milioane (lei, n.r.) subvenții de la toți cetățenii României, pentru metrou”.

Angajaţii de la RATB câştigă circa 2.000 de lei/lună, iar cei ai Metrorex, 2.700 lei/lună.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.