Grevă la Lufthansa: Peste 670 de zboruri anulate în Europa

Lufthansa, cea mai importantă companie aeriană germană, a anulat, joi, peste 670 de zboruri prevăzute pentru în Europa, din cauza unei greve de avertisment a personalului său de la sol de pe aeroporturi germane, organizată de Sindicatul Verdi. Patru dintre curse făceau legătura între Bucureşti şi Frankfurt, Munchen, Berlin şi Dusseldorf, şi au fost anulate de dimineaţă. Alte două au rămas operaţionale, la ora 13.05 spre Munchen şi la ora 14.10 spre Frankfurt.

Compania Lufthansa a hotărât să anuleze aproape toate zborurile în Germania şi în Europa, între orele locale 5.00 (6.00, ora României) şi 12.00 (13.00, ora României) pe aeroporturile în care are loc greva de avertisment.

Este vorba despre aeroporturile din Frankfurt (vest) şi Munchen (sud) – cele mai importante terminale Lufthansa -, dar şi cele din Berlin, Hamburg (nord), Düsseldorf şi Koln (vest).

“Călătorii au fost informaţi ieri după prânz şi au putut începe să îşi modifice biletul de avion sau să opteze pentru tren”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, precizând că acest lucru a permis să se evite formarea unor cozi de aşteptare la ghişeele Lufthansa.

Sindicaliştii de la Verdi cer o creştere salarială de 5,2% pe o perioadă de 12 luni pentru aproximativ 33.000 de salariaţi la sol ai Lufthansa în Germania, precum şi garantarea locurilor de muncă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.