Grevă spontană la CFR: 138 de trenuri blocate în gări

Traficul feroviar a fost blocat, miercuri, timp de 2 ore, între 7.00 şi 9.00, de o grevă spontană a angajaţilor CFR Călători şi CFR Infrastructură, 138 de trenuri fiind oprite în cea mai apropiată staţie sau nu au pornit din gări. Potrivit CNCF CFR SA, au fost înregistrate întârzieri totale de 10.468 de minute (între 225-150 de minute pentru fiecare tren), iar în jurul orei 11.00 încă existau călători care nu reuşeau să-şi refacă legăturile cu alte trenuri pentru a ajunge la destinaţie. Protestul a fost generat de faptul că angajaţii nu şi-au primit salariul pe luna decembrie şi acuză că în ultimele luni au fost permanent întârzieri la primirea banilor. Ministrul Daniel Fenechiu a promis că oamenii îşi vor primi salariul în cursul zilei de miercuri sau cel târziu joi, însă o parte dintre salariaţii CFR Infrastructură refuză să pornească lucrul până când le vor intra banii pe card.

Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA, a fost afectată circulaţia trenurilor înscrise în grafic pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

“Protestul spontan a fost declanşat, prin încetarea activităţii, din cauza întârzierii cu o zi a plăţii salariului (lichidarea) pe luna decembrie. (…) Începând cu ora 9.00 au fost repuse în circulaţie toate trenurile afectate”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a promis că toţi angajaţii CFR îşi vor primi salariile, mai exact lichidarea pe luna decembrie, miercuri sau cel târziu joi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.