Heinrich Vystoupil, noul CEO al TAROM. Dan Pascariu, preşedinte

Heinrich Vystoupil, fost manager pentru România al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM, în şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) al companiei. Sorin Georgescu va mai rămâne director general până la semnarea contractului de mandat de către Vystoupil. De asemenea, Dan Pascariu este preşedinte, iar Valentin Macec, vicepreşedinte al companiei. Amintim că TAROM este prima dintre companiile de sub autoritatea Ministerului Transoporturilor scoase la privatizare. Procedurile de vânzare a 20% din acţiunile deţinute de stat au început în iunie.

Au fost alese, totodată,  4 comitete:

  • Comitetul Audit, cu Ciprian Ladunca preşedinte şi Lucian Isar şi Dan Pascariu – membri;
  • Comitetul de guvernanţă corporativă, nominalizare şi remunerare, cu Marius Ghenea preşedinte, Dumitru Prunariu şi Macec Valentin- membri;
  • Comitetul Operaţional şi de Siguranţă, cu Dumitru Prunariu preşedinte, Valentin Macec şi Heinrich Vystoupil – membri;
  • Comitetul Financiar şi Administrarea Riscurilor, cu Lucian Isar preşedinte, Ciprian Ladunca şi Dan Pascariu – membri.

Membrii CA vor analiza datele financiare ale TAROM, vor dezvolta un proiect pe termen lung şi vor stabili modul de funcţionare şi procedura de adoptare a deciziilor în cadrul CA şi al Comitetelor consultative.

“Vom analiza situaţia financiară a companiei şi apoi vă vom spune exact măsurile pe care le vom lua. Pentru a conduce o astfel de companie nu trebuie să fii neapărat din domeniul aviaţiei şi, dacă vă uitaţi la majoritatea companiilor din lume, membrii CA nu fac parte neapărat din domeniul în care compania îşi desfăşoară activitatea. Esenţial este ca aceasta să fie profitabilă”, a declarat Dan Pascariu, fost manager de instituţii bancare de pe piaţa românească.

Fără concedieri şi majorare de preţuri

Valentin Macec, vede TAROM o companie profitabilă în maxim 3 ani. “Noi nu vom majora preţul biletelor şi nici nu vom face concedieri, mai degrabă vom reduce tarifele, pentru că suntem într-o piaţa concurenţială. În maximum 2 luni vom avea o situaţie clară a companiei şi vă vom anunţa care este strategia în ceea ce priveşte privatizarea companiei. Personal, dacă aş fi investitor, aş prefera să preiau 50 plus 1% din companie şi nu doar 20 de procente”, a declarat el.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.