Închirierea trotinetelor electrice, tot mai frecventă în București

Închirierea trotinetelor electrice devine tot mai frecventă în București, unde compania Lime a intrat pe piață la sfârșitul lunii mai, cu o flotă de aproximativ 1.000 de asemenea vehicule.

Pentru a folosi Lime, utilizatorii trebuie să descarce o aplicație, să localizeze o trotinetă pe hartă şi să o deblocheze. Aceștia au nevoie de un card bancar și să fi împlinit 18 ani.

La încheierea călătoriei, utilizatorii trebuie să urmeze instrucţiunile din aplicaţie pentru a finaliza călătoria şi a parca în mod responsabil.

Pentru deplasarea cu Lime, costul de deblocare este de 3 lei, iar pentru fiecare minut de călătorie se va adăuga suma de 60 de bani. Echipele locale Lime se ocupă de întreţinerea, reîncărcarea şi amplasarea flotei în oraş.

Compania respectă siguranţa şi confortul şi îndeamnă utilizatorii să poarte cască de fiecare dată.

Group Ride

Recent, Lime Bucureşti a introdus Group Ride, o nouă funcţie care le permite utilizatorilor să deblocheze până la cinci trotinete electrice cu acelaşi cont-gazdă.

Utilizatorii nu trebuie decât să aleagă „Group Ride” aflat chiar deasupra butonului „Scan To Ride” din aplicaţia Lime pentru a beneficia de această opţiune. Oaspeţii pot fi adăugaţi şi pe parcurs, chiar dacă gazda şi-a început deja călătoria.

Funcţia, testată pentru prima dată în Franţa, Polonia şi Chile în luna iunie, a început să fie implementată în mai multe oraşe din Europa şi America Latină în această vară şi a fost introdusă recent utilizatorilor din Bucureşti.

Peste 100.000 de călătorii efectuate în locul utilizării automobilelor

Lime a înregistrat sute de mii de călătorii în primele luni de trafic în Bucureşti, dintre care peste 100.000 de călătorii efectuate în locul utilizării automobilelor, conform ultimelor rezultate ale unui sondaj realizat de către companie în rândul utilizatorilor activi.

Serviciul de închiriere trotinete a fost adoptat de categorii foarte diverse de utilizatori și a fost folosit pentru călătorii care au variat între 5 şi 60 de minute, pentru deplasări scurte sau lungi, unele distanţe parcurse ajungând chiar și la 8-10 km. 

Lime s-a integrat în viaţa urbană a capitalei, lucru vizibil prin numărul tot mai mare de utilizatori şi sutele de mii de călătorii realizate cu trotineta. Au trecut trei luni de creştere dinamică şi de implicare activă în viaţa oraşului – am adaptat şi extins zonele de acoperire Lime, avem o echipă puternică de juiceri care se ocupă de încărcarea şi amplasarea trotinetelor pe străzi, am păstrat legătura cu autorităţile, am început sa dezvoltăm parteneriate comerciale și am organizat evenimente educaţionale concentrate pe o conduită potrivită în trafic și pe siguranță. Pentru a răspunde mai bine nevoilor utilizatorilor locali, care își doresc să experimenteze Lime împreună, am adăugat și o nouă funcţie de grup în aplicaţie. Suntem convinşi că oferim unul dintre cele mai fiabile, de încredere şi uşor de accesat servicii de micromobilitate de pe piaţă. Utilizatorii se pot baza pe noi când vor să găsească o trotinetă Lime la doar câteva minute distanţă, deseori la mai puțin de câteva sute de metrii. Dat fiind angajamentul nostru de a fi mereu prezenți, utilizatorii pot avea încrederea că ne vor găsi cu ușurință atunci când îşi doresc si pot lăsa cu încredere maşina acasă, contribuind astfel la realizarea viziunii unui Bucureşti mai puţin aglomerat, fără emisii de carbon”, precizează Luca Mateescu, Operational Manager, Lime Bucureşti.

Aproape de comunitatea locală de utilizatori 

Lime Bucureşti a organizat în spaţii publice evenimente ale Academiei Lime First Ride în Bucureşti, pentru a familiariza utilizatorii aflaţi la prima experienţă de acest gen cu modul de a conduce în siguranţă trotinetele, cu beneficiile utilizării acestora, comportamentul în trafic şi parcarea adecvată a trotinetelor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.