InterRail Pass – Cu trenul prin Europa, de 40 de ani

Eurail Group GIE a celebrat in aceasta saptamana a 40-a aniversare a ofertei de calatorie InterRail Pass. CFR Calatori, operatorul national de transport feroviar de pasageri din Romania, s-a numarat printre invitati, in calitate de membru Eurail Group si de participant la acest program din anul 1974. Peste 300.000 de persoane, inclusiv din Romania, au calatorit in anul 2011, in Europa, cu Pass-ul InterRail. Aproximativ 74% dintre clienti au fost tineri cu varsta de pana in 26 de ani. In cele 4 decenii de existenta a ofertei, varsta tinerilor care calatoresc cu InterRail a crescut de la 21 la 26 de ani pentru calatoria la clasa a 2-a. Aceasta s-a dovedit preferata deopotriva de familiile cu copii si de seniori. In ceea ce priveste vanzarile ofertei din Romania, peste 1.000 de romani au folosit Pass-ul InterRail pentru a merge cu trenul in Europa.

 Avantajele InterRail:

· calatorii nelimitate in 30 de tari europene sau doar pentru o tara la alegere, in perioada de valabilitate;

· se calatoreste repede si usor oriunde dorisi, oricat de mare ar fi distanta, fiind disponibil in doua variante;

· tinerii sub 26 de ani si seniorii (persoane peste 60 de ani) beneficiaza de preturi speciale;

· copiii au reducere 50% din tariful de adult;

· preturi atractive, cele mai mici fiind pentru: Bulgaria, Macedonia, Serbia si Turcia;

· biletele emise electronic se pot procura din peste 90 puncte de vanzare din reteaua CFR – agentii de voiaj si statii CFR care vand legitimatii de calatorie in trafic international.

Informatii suplimentare: https://www.cfrcalatori.ro/268  si https://www.interrailnet.com .

Din 1972, in 22 de tari

Initial Pass-ul InterRail a fost introdus in anul 1972 in 22 de tari ale Europei, cu intentia de a permite tinerilor sub 21 de ani si celor cu bugete limitate, sa se intalneasca si sa descopere diverse tari  din Europa, devenind astfel foarte repede asociat cu ‘’distractia, libertatea si aventura’’.

In prezent, Pass-ul InterRail permite o mai mare flexibilitate si libertate de alegere in ceea ce priveste tarile de calatorie, cat si timpul de sedere al celor interesati, fiind valabil in 30 de tari europene.

De asemenea, de-a lungul anilor acesta a evoluat intr-un produs disponibil pentru toate varstele (studenti, excursionisti, familii, oameni de afaceri si chiar seniori) si continua sa ofere un anumit farmec si fascinatie deoarece reprezinta o modalitate unica si relaxanta de a explora continentul. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.