CIAS investighează ratarea cursei TAROM Bucureşti-Iaşi

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) investighează cauzele producerii „evenimentului aviatic” în care TAROM a ratat decolarea cursei de joi pe ruta Bucureşti-Iaşi.

„Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a fost notificat în data de 13 octombrie 2016, în jurul orei 23.00, despre producerea în jurul orei 21.20 a unui incident aviatic pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni. În incident a fost implicată o aeronavă de tip ATR72-500, cu însemnele de înmatriculare YR-ATI, aparţinând companiei aeriene TAROM”, se arată într-un comunicat al CIAS.

Aeronava, având la bord 38 de persoane, împreună cu 4 membri ai echipajului, urma să efectueze o cursă internă Bucureşti-Iaşi, însă – potrivit CIAS – pilotul comandant „a întrerupt decolarea din cauza unor vibraţii puternice la jamba de bot şi a decis întoarcerea la poziţia de parcare”.

Anterior s-au mai produs incidente.

Astfel, cursa TAROM RO 637 Bucureşti-Satu Mare, care decolase la ora 16.48 de pe Aeroportul Otopeni, s-a întors după aproximativ 20 de minute pe aeroport, din cauza unor defecţiuni tehnice la trenul de aterizare.

De asemenea, vineri, aeronava TAROM cu destinaţia Timişoara, prevăzută să decoleze la ora 12.40 cu 57 de pasageri la bord, a decolat cu o întârziere de o oră şi cincizeci de minute din cauza defectării unui difuzor de la bordul aeronavei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.