Jumătate din şoferii de transport persoane controlaţi marţi, amendaţi

Poliţiştii rutieri şi inspectorii ISCTR au amendat 1.890 de şoferi, în urma controlului în trafic, de marţi, a 3.787 de autovehicule de transport public de persoane. Au fost reţinute 26 de permise auto şi retras 42 de certificate de înmatriculare. Totodată, pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, a fost dispusă măsura imobilizării a 11 vehicule. În 4 cazuri, oamenii legii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective, pentru efectuarea ilicită a transportului public.

Controlul efectuat la nivel naţional a avut loc în 21 mai şi s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, precizează, joi, Poliţia Română.

Din cele 1.890 de amenzi, 69 au fost date pentru nereguli privind legalitatea transportului efectuat şi 82 pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă.

Restul de 1.739 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, astfel:

  • 394 pentru nerespectarea regimului legal de viteză
  • 11 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare
  • una pentru neacordarea priorităţii de trecere.

La acţiunile de control în trafic au participat 662 de poliţişti rutieri şi 133 de inspectori de trafic din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.