”La Pedale” şi în Herăstrău

Un nou centru de biciclete s-a deschis, sâmbătă, în Sectorul 1 al Capitalei: în Parcul Herăstrău, Centrul “La Pedale” similar celui care funcţionează din 2008, din mai până în noiembrie, în Parcul Kiseleff. Este un sistem gratuit de bike-sharing – primul din România -, amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Centrul ”La Pedale” din Parcul Herăstrău este amenajat la intrarea principală în parc, dinspre Piața Charles de Gaulle. De aici se pot lua în mod gratuit biciclete pentru plimbări în perimetrul parcului. Trebuie prezentat doar buletinul de identitate.

În cele două Centre “La Pedale” sunt disponibile 500 de biciclete verzi. Centrul din Parcul Kiseleff s-a redeschis la începutul lunii mai, iar de atunci au pedalat gratuit peste 10.000 de bucureşteni.

„Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa”, afirmă Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

biciclete herastrau

Bicicletele sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi și adulți – și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor Kiseleff și Herăstrău.

Program: luni-vineri înntre orele 10.00-18.00, iar sâmbătă și duminică, de la 10.00 la 19.00.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.