Lasati masina acasa, miercuri: Centrul Bucurestilor, blocat de Finala Europa League

Autoritatile bucurestene fac apel la populatie sa-si lase masinile acasa si sa utilizeze mijloacele RATB si metroul, miercuri, in ziua Finalei Europa League. Autobuzele vor fi suplimentate, iar traseele spre si dinspre Arena Nationala vor fi modificate. Totodata, traficul rutier va fi restrictionat in centrul orasului, dar si in perimetrul stadionului, iar parcarea masinilor este interzisa din seara de marti, ora 20.00, pana joi, ora 6.00 in aproape tot centrul: Piata Unirii, Piata Constitutiei, Piata Enescu si strazile adiacente Arenei Nationale. Brigada Rutiera a Capitalei, reprezentantii Primariei Capitalei, Politiei, Jandarmeriei, ISU si SMURD sunt in alerta maxima, desi au luat toate masurile pentru desfasurarea in bune conditii a evenimentului sportiv al anului din intreaga Europa.

Turistii si suporterii echipelor finaliste – Atletico Madrid si Atletic Bilbao – au inceput sa soseasca de luni la Bucuresti, insa pana miercuri vor fi circa 50.000 – 60.000 de “straini” din Europa, dar si din tara, veniti sa urmareasca pe stadion marea confruntare fotbalistica.

In Piata George Enescu si in Piata Constitutiei sunt organizate doua “Fan Zone”. Cel din Piata George Enescu va functiona in data de 9 mai, de la ora 8.00 la ora 20.00, pentru fanii echipei Atletico Madrid.

Zeci de curse aeriene sosesc la Bucuresti cu turisti si suporteri, fiind preluati cu autobuze de la aeroport. Tot de acolo vor fi dusi la stadion miercuri, la meci.

Alerta maxima

Circa 5.000 de politisti si jandarmi vor sta cu ochii-n patru, iar voluntari din tara au inceput deja sa vina pentru a acorda ingrijiri medicale la fata locului – atat pe Arena Nationala, cat si in oras, cu preponderenta in zonele cu fani. Spitalele Floreasca, Elias si Militar vor asigura urgenta, a anuntat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Sorin Oprescu convoaca de doua saptamani comandamente peste comandamente, de buna organizare fiind direct responsabil. Iar cumsepregateste de alegeri, trebuie sa iasa cu fruntea sus.

Restrictii auto la Fan Zone P-ta Enescu

Traficul va fi restrictionat, astfel:

* pe strada C.A. Rosetti, intre Calea Victoriei si B-dul N. Balcescu

* pe strada Franklin, intre Calea Victoriei si B-dul Magheru

* pe strada Nicolae Golescu, intre strada George Enescu si strada C.A. Rosetti.

Rute ocolitoare

Conducetorii auto vor fi nevoiti sa aleaga urmatoarele rute ocolitoare:

  • Calea Victoriei – strada Dem I. Dobrescu – B-dul N. Balcescu
  • B-dul N. Balcescu – B-dul Gheorghe Magheru – Piata Romana.

Restrictii auto la Fan Zone P-ta Constitutiei

Al doilea “Fan Zone”, din Piata Constitutiei, organizat pentru fanii echipei Atletic Bilbao, va functiona de la ora 8,00 pana a doua zi, la ora 2,00. Traficul va fi restrictionat pe:

* B-dul Unirii, intre B-dul I.C. Bratianu si B-dul Libertatii

* pe bretelele din Piata Constitutiei, partea dinspre Ministerul de Finante si Parchetul General catre B-dul Unirii.

Rute ocolitoare

Politistii Brigazii Rutiere ii sfatuiesc pe soferii bucuresteni sa aleaga urmatoarele rute ocolitoare: B-dul Unirii – Piata Unirii – Splaiul Independentei – B-dul Natiunile Unite – strada Izvor sau B-dul Libertatii si Calea 13 Septembrie – B-dul Libertatii – Rond Cosbuc – B-dul Regina Maria – B-dul Unirii.

Restrictii auto la Arena Nationala

Vor fi impuse restrictii rutiere si in zona Arenei Nationale: in zilele de 9 mai, incepand cu ora 9.00 si in ziua de 10 mai, pana la ora 4.00, traficul rutier va fi restrictionat pe B-dul Basarabia intre Piata Hurmuzachi si B-dul Chisinau, precum si pe strazile laterale care intersecteaza artera respectiva sau care acced la stadion.

Restrictii rutiere vor fi si pe urmatoarele artere: strada Maior Coravu, intre Sos. Mihai Bravu si intrarea in stadion, precum si pe strazile care intersecteaza artera respectiva sau care acced la stadion, strada Vatra Luminoasa, intre Sos. Mihai Bravu si B-dul Pierre de Coubertin, precum si pe strazile care intersecteaza artera respectiva sau care acced la stadion, B-dul Pierre de Coubertin, intre soseaua Iancului si rondul de la intrarea in stadion, precum si pe strazile care intersecteaza artera respectiva sau care acced la stadion.

Rute ocolitoare

Soferii pot alege mai multe rute ocolitoare: soseaua Mihai Bravu – B-dul Ferdinand I – soseaua Pantelimon – B-dul Chisinau – B-dul Nicolae Grigorescu, soseaua Mihai Bravu – bulevardul Camil Ressu – strada Liviu Rebreanu, soseaua Mihai Bravu – strada Baba Novac – B-dul Nicolae Grigorescu, soseaua Pantelimon – soseaua Morarilor – B-dul Constantin Brancusi – strada Baba Novac – soseaua Mihai Bravu.

Interzisa parcarea

Brigada Rutiera precizeaza ca se interzice oprirea, stationarea si parcarea, incepand cu data de 8 mai, ora 20,00 si pana pe 10 mai, ora 6,00, pe urmatoarele artere rutiere:

  • B-dul Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si B-dul Chisinau
  • Piata Hurmuzachi si soseaua Mihai Bravu, intre Piata Hurmuzachi si soseaua Iancului
  • strada Maior Coravu, intre soseaua Mihai Bravu si stadion
  • strada Vatra Luminoasa, intre soseaua Mihai Bravu si B-dul Pierre de Coubertin
  • B-dul Pierre de Coubertin, intre soseaua Iancului si stadion
  • B-dul Unirii, intre B-dul I. C. Bratianu si B-dul Libertatii
  • Piata Constitutiei cu bretelele de acces spre Ministerul de Finante si Parchetul General catre B-dul Unirii
  • Piata George Enescu, strada Franklin, intre Calea Victoriei si B-dul Magheru, strada C.A. Rosetti, intre Calea Victoriei si B-dul N. Balcescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.