Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București, adjudecat

CNAIR SA a desemnat Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL, în 25 ianuarie, drept câștigătoare a contractului pentru proiectarea și execuția Lotului 3 al Autostrăzii de Centură București, secțiunea sudică.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Oferta câștigătoare este de aproximativ 853,4 milioane lei, fără TVA, sumă ce va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Cei aproape 18 km ai acestui lotde autostradă trebuie proiectați în 12 luni și construiți în 30 de luni de la semnarea contractului. Constructorul trebuie să ofere inclusiv o garanție de bună execuție, pentru o perioadă de 5 ani.

Contractul va putea fi semnat doar după ce expiră perioada legală de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii, interval în care pot fi depuse contestații.

În cazul în care vor fi înregistrate contestații, CNAIR SA va trebui să aștepte soluționarea acestora.

Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București (A0) este împărțit în două sectoare, cu lungimi de 15,4 km (sectorul 1, aferent Centurii de Sud), respectiv 2,5 km (sectorul 2, aferent Centurii de Nord).

Acest lot va porni după intersecţia cu DN 6, pe direcţia nord-vest, trecând la sud-vest de localităţile Clinceni şi Domneşti.

La km 93, traseul autostrăzii de centură va traversa CF 900 Bucureşti – Craiova, apoi râul Sabar, la vest de Dărvani şi canalul de aducţiune Argeş.

În continuare, traseul autostrăzii va traversa pădurea Berceni, intersectează DJ 601 (km98+350), pârâul Ciorogârla (km 99+950) şi DJ 602 (km 100+150) şi se va termina în proximitatea  autostrăzii Bucureşti – Piteşti (A1).

În ceea ce privește elementele în plan, traseul în aliniament trebuie să asigure o viteza de proiectare de 140 km/h, iar în zonele unde acest lucru nu este posibil din cauza constrângerilor fizice din teren, trebuie asigurată o viteză minimă de proiectare de 120 km/h, precizează CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.