Lufthansa în grevă 3 zile

lufthansaLufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, se află în grevă timp de 3 zile, începând de miercuri, după ce piloții au decis să prelungească protestul.

Joi sunt anulate 912 zboruri, dintre care 82 pe distanțe lungi. Acestea vor afecta aproximativ 115.000 de pasageri cu plecarea sau sosirea în Germania, a informat Lufthansa.

Cu o zi înainte au fost anulate 876 de zboruri din totalul de aproximativ 3.000.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care îi reprezintă pe piloții de la Lufthansa, a anunțat că greva piloților se va prelungi cu încă 24 de ore, până vineri, când vor fi afectate însă numai zborurile pe distanțe scurte, cu plecare din Germania.

Vereinigung Cockpit a decis să intre în grevă în urma eșecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă pentru cei 5.400 de piloți și copiloți.

Sindicatul solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o înghețare a salariului.

Celelalte companii din cadrul grupului Lufthansa, respectiv Eurowings, Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti și Brussels Airlines nu sunt afectate de greva piloților de la firma mamă.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord încercând să introducă noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.