Magazin SocialXchange: Donează produse celor săraci și ei le vor obține muncind!

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a lansat săptămâna trecută Magazinul SocialXchange, proiect prin intermediul căruia promovează conceptul de implicare şi avantaj reciproc în relaţiile comunitare. La acest magazin se primesc donaţii ce se redistribuie celor cu nevoi, dar nu oricum: trebuie să presteze servicii în folosul comunității.

Clienţii donatori primesc puncte pe care le pot folosi în achiziţionarea de produse sau servicii pentru ei, pentru membrii familiei sau angajaţi.

Clienţii beneficiari sunt persoane cu venituri modeste, care prestează diferite activităţi în folosul comunităţii şi primesc, în schimbul muncii lor, puncte pe care le valorifică în produsele şi serviciile oferite în cadrul magazinului. Totul se face într-un mod rapid, transparent şi fără intermediul banilor.

„Dacă vrei să susţii coeziunea socială şi să ajuţi la gestionarea resurselor de care dispune comunitatea, la SocialXchange totul se recuperează şi se redistribuie, în vederea reabilitării în primul rând a integrităţii morale a persoanei în nevoie, pentru a înlătura de ideea preconcepută conform căreia cine este sărac trebuie să primească, fără a oferi nimic în schimb”, precizează reprezentanții DGASPC Sector 6.

Donatorii pot utiliza punctele la ședințe de salinoterapie ori pot beneficia de alte servicii oferite în cadrul magazinului (animaţie, cursuri de șah pentru copii, informatică, dansuri etc).

Primii 26 de beneficiari

În prima săptămână de la lansarea proiectului SocialXChange, 26 de oameni nevoiaşi s-au prezentat la muncă. Au plecat acasă cu mâncare si alte produse necesare traiului zilnic.

curatenie

„Greutăţile vieţii pot fi depăşite cu optimism. Aceste persoane au dovedit că nu se plafonează şi nu aşteaptă mila nimănui. Aşa au spus oameni în floarea vâstei, aflaţi într-un impas financiar temporar. Şi-au suflecat mânecile şi timp de două ore au săpat, au greblat sau au curăţat pomii din gradina Centrului Domniţa Bălaşa, precum şi din alte locaţii care aveau nevoie de curăţenie/grădinărit. Pentru munca prestată, fiecare a plecat spre magazinul SocialXChange cu puncte pe care le-a schimbat în produse alimentare, igienico-sanitare etc.”, precizează DGASPC Sector 6.

magazin SocialXChange

„De asemenea, încurajăm persoanele juridice/firmele care doresc să sprijine acestă iniţiativă prin donaţii pentru a stimula dezvoltarea resurselor umane şi promovarea ocupării forţei de muncă, care să permită accesul beneficiarilor noştri la un nivel decent de viaţă”, se mai arată în comunicat.

Detalii, direct la magazinul SocialXChange din Calea Crângaşi nr. 3, la tel. 031.425.28.52/0725.600.885, la www.socialxchange.ro sau puteţi scrie la office@socialxchange.ro ori la office@dgaspc6.com. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.