Manuale şi auxiliare la Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară, în Piaţa Universităţii – la statui

Ediţia a XII-a a Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară s-a deschis, pentru a doua oară în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Piaţa Universităţii (la statui), spaţiu uşor accesibil tuturor locuitorilor urbei. Programul de vizitare al târgului este zilnic, între orele 10.00 şi 20.00, până în 28 septembrie. Intrarea este liberă.

Târgul este organizat în mod tradiţional la începutul anului şcolar, într-un moment de vârf al cererii de produse şi servicii educaţionale.

Toată lumea ştie că învăţământul nu mai este de mult timp gratuit şi că părinţii primesc încă din prima zi de şcoală a copiilor, pe lângă necesarul de rechizite, lista cu auxiliarele manualelor, pe care trebuie să le cumpere.  De multe ori, chiar şi manualele trebuie cumpărate, profesorii exprimându-şi preferinţele pentru anumite edituri.

Acum, părinţii au posibilitatea să găsească într-un singur loc produsele tuturor editurilor, la preţ de “fabrică”.

Oferta ediţiei, prezentată de cei 43 de expozanţi reuniţi în aproape 30 de standuri cuprinde:

  • cea mai mare parte a manualelor şi auxiliarelor aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru acest an şcolar;
  • materiale didactice pentru toate nivelurile;
  • numeroase titluri din literatura română şi universală cuprinse în bibliografia şcolară;
  • enciclopedii, dicţionare, ghiduri şi îndrumare didactice;
  • lecţii interactive pe suport multimedia, software educaţional;
  • ultimele noutăţi editoriale;
  • jocuri şi cărţi pentru preşcolari.

Proiecte conexe derulate de Radio România în cadrul Programului LECTURA:

– etapa locală (Bucureşti şi judeţul Ilfov) a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, ediţia XII-a, adresat liceenilor – va avea loc în incinta târgului sâmbătă, 27 septembrie, la ora 11.00.

– Campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” prin intermediul căreia un fond de carte semnificativ, ca număr de volume şi valoare, este colectat de la expozanţi şi vizitatori şi este donat în beneficiul bibliotecilor publice şi şcolare din mediul rural, subfinanţate la capitolul achiziţii de carte.

De la începutul anului 2010, peste 96.000 de volume donate de participanţii şi vizitatorii Târgurilor GAUDEAMUS au ajuns prin intermediul acestui proiect în 260 de biblioteci din întreaga ţară.

Organizatori: Radio România – Centrul Cultural Media Radio România.

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Spectacular

Magda SEVERIN

Foto: Alexandru Dolea, GAUDEAMUS

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.