Metroul nu cedează în faţa RATB. Pierd călătorii

Metrorex promite că va relua utilizarea biletelor comune cu RATB numai după ce va primi toţi banii, precizând că datoria RATB creşte lunar cu 2 milioane de lei, din cauza refuzului de a achita facturile. Suma încasată şi nerestituită din martie 2013 pentru călătoriile cu metroul ale pasagerilor care folosesc cardul Activ se cifrează în prezent la 21 de milioane de lei. RATB a anunţat acum două zile că banii datoraţi în decembrie trecut însumau 17,3 milioane de lei iar de la începutul anului a achitat către Metrou 2,1 milioane de lei, urmând ca ieri să vireze încă 2 milioane. Până la stingerea diferendului, circa 25.000 de călători care utilizează atât metroul, cât şi mijloacele RATB, au de pierdut

Reprezentanţii Metrorex arată însă că Regia Autonomă de Transport Bucureşti a refuzat plata datoriei pe cale amiabilă, deşi au avut loc numeroase întâlniri, toate eşuate.

Totodată, RATB a refuzat să permită reîncarcarea cardului Activ prin casieriile Metrorex, reclamă ei.

“Facem un nou apel la conducerea RATB să achite de urgenţă datoriile restante acumulate până în prezent, pentru a putea elimina în comun disconfortul creat publicului călător. Vom relua utilizarea biletelor comune RATB – Metrorex imediat ce RATB va achita debitele restante şi va oferi garanţii pentru plata facturilor curente”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Începând din 14 aprilie nu mai sunt acceptate la metrou cardurile Activ emise şi reîncărcate de RATB şi nici biletele unice RATB – Metrorex.

De asemenea, din 14 martie nu se mai comercializează, prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou, bilete unice RATB – Metrorex respectiv, biletul unic de 60 de minute, biletul cu zece călătorii şi abonamentul de o zi.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.