Metrouri suplimentate pentru onorarea cererii crescute de viscol

Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex, a dispus suplimentarea cu vagoane a trenurilor de metrou, dar si introducerea unui tren nou, pentru preluarea in totalitate a cererii sporite de transport din cauza vremii cainesti din Bucuresti. Reamintim ca in Capitala ninge viscolit de marti noaptea, iar rafalele au rupt 106 copaci.

Ceai mai multi bucuresteni au optat pentru deplasarea cu metroul, dupa ce mai multe mijloace de transport in comun de suprafata au ramas blocate zeci de minute pe traseu. Asfel, era necesara marirea trenurilor de metrou si, totodata, marirea fluxului.

Acum, pe liniile 1 (Republica – Gara de Nord 1 – Dristor 2), 3 (Anghel Saligny – Eroilor – Preciziei), si 4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu), trenurile circula pe tot parcursul zilei la intervale orare reduse corespunzator varfului de sarcina de 3 minute.

Pe linia 2 (Berceni – Pipera), trenurile se succed  la intervale de 3 – 6 minute.

Totodata, pentru preluarea cererii suplimentare, pe distanta Crangasi – Gara de Nord 1 – Piata Victoriei 2 – Dristor 2 a fost introdus un tren in plus, care va circula atat astazi, cat si in zilele urmatoare, cat timp va fi nevoie.

“In conditiile unor fluxuri mari de calatori vor fi introduse in circulaţie trenuri suplimentare din parcul de rezerva”, a precizat dir. Udriste.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.