Microbuz spulberat de tren

Un microbuz plin cu pasageri a fost lovit de tren în seara de 15 aprilie, pe DN 2B, în zona localității Bîlhacu, județul Buzău. Patru pasageri au murit, dintre care 3 încarcerați – doi bărbaţi şi o femeie -, 10 au fost grav răniți, iar alți 3, între care și șoferul, au suferit răni uşoare și nu a avut nevoie de transport la spital. A patra persoană, o tânără de 24 de ani, a murit în dimineaţa de 16 aprilie, la Spitalul Judeţean Buzău.
 
 
Potrivit CFR Călători, accidentul s-a produs după ce șoferul microbuzului nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Cilibia și C.A Rosetti, vehicul fiind lovit de trenul IR 1579 București Nord – Galați.
 

„Pasagerii şi personalul feroviar din trenul IR 1579 nu s-au aflat în pericol. Imediat după redeschiderea circulației feroviare, pasagerii din trenul IR 1579 vor fi preluați de trenul IR 1731. Pasagerii din trenurile afectate de acest incident, au fost informați asupra cauzelor generatoare. Personalul CFR Călători este permanent în contact cu publicul călător. asagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, au transmis redacției, într-un comunicat, reprezentanții CFR Călători.

Potrivit Poliţiei, şoferul venea de la Arad, mergea la Tulcea și ar fi adormit la volan, acesta lovind barierele de cale ferată cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

ISU Buzău a declanșat planul roșu de intervenție. La fata locului au fost concentrate 2 echipaje SMURD, 5 echipaje medicale SAJ, 2 echipaje de descarcerare, o autospecială pentru victime multiple, cu paramedici de la ISU Brăila, și un post medical avansat. 

Operațiunea de salvare s-a încheiat la ora 23.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.