Ministrul Bușe a dispus verificări prin sondaj la TAROM

La câteva zile după incidentele tehnice de la TAROM care au culmint cu ratarea unei decolări pe o cursă internă, ministrul Sorin Bușe a mers în inspecție la Direcția Tehnică a companiei și a cerut “verificări prin sondaj”.

Iată precizările Ministerului Transporturilor din comunicatul transmis astăzi redacției:

“Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat o vizită de lucru la Compania TAROM. Acesta a inspectat activitatea Direcției Tehnice TAROM.

Siguranța zborurilor rămâne prioritară la TAROM, fapt subliniat și în discuțiile ce au avut loc ieri între ministru și reprezentanții companiei aeriene.

Direcția Tehnică a TAROM este recunoscută de organismele interne și internaționale din domeniu și respectă toate normele și reglementările astfel încât zborurile să fie operate în deplină siguranță.

Mai mult, pentru evitarea întârzierilor sau anulărilor curselor, au fost deja implementate măsuri suplimentare celor deja existente.

Aceste măsuri asigură desfășurarea mai bună a activităților, precum și respectarea orarelor de zbor.

Măsurile suplimentare prevăd activități de control și includ verificări în plus ale aeronavelor, la intervale mai mici de timp, precum și efectuarea unor noi audituri de siguranță la lucrările de întreținere. De asemenea, în perioada imediat următoare, va fi înființat departamentul Maintenance Control Centre, care monitorizează și oferă asistență 24/7 pentru toate defectele apărute în operarea zilnică, dar și biroul AOG (Aircraft on Ground), cu program 24/7 pentru asistența comenzilor de piese în timp real, cu scopul de a reduce timpii de imobilizare a aeronavelor.

„Vă cer să faceți verificări prin sondaj, însă verificările să fie efectuate și de alți oameni față de cei care fac check-ul zilnic”, a transmis ministrul Sorin Bușe.

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) investighează cauzele ratării cursei din 13 octombrie, pe ruta Bucureşti-Iaşi, care avea decolarea la ora 21.20. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.