Ministrul Cuc a convins COTAR să renunțe la protest

Transportatorii COTAR renunță la protestul anunțat pentru 28 februarie, în urma promisiunilor făcute de noul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, privind modificarea Legii taximetriei.

Iată precizările MT, în comunicatul transmis redacției în seara de 27 februarie:

“Miercuri, 27 februarie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor, a avut loc întâlnirea Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc și Viceprim-Ministrul, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu cu reprezentanții Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – COTAR.

În urma întâlnirii s-a convenit ca vineri, 1 martie 2019, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), să fie publicat anunțul referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003.

În sensul celor de mai sus s-a precizat și faptul că, după parcurgerea etapelor de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

În cadrul discuțiilor cei doi demnitari și-au manifestat întreaga deschidere pentru rezolvarea problemelor semnalate de către partenerii sociali.

”Sunt un om de cuvânt dar totodată nu voi face rabat de la respectarea prevederilor legale referitoare la procedurile ce trebuie respectate în ceea ce privește elaborarea și promovarea proiectelor de acte normative. În cel mai scurt timp, proiectul de modificare a Legii nr. 38/2003, va fi postat pe site-ul MDRAP și vor inițiate toate demersurile legale pentru promovarea acestuia” a declarat Viceprim-Ministrul, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu

”Cred cu tărie că cea mai bună cale este dialogul și sunt absolut sigur că la toate problemele ridicate de dumneavoastră vom identifica rapid cele mai bune soluții, conform prevederilor legale. Dar, totodată, vă solicit, în calitatea dumneavoastră de reprezentanți ai patronatului din transportul rutier, ca firmele din acest domeniu să asigure nivelul corespunzător de siguranță și confort pentru pasageri„ a precizat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.