Negoiţă a defilat prin faţa utilajelor de deszăpezire

Primarul Robert Negoiță a verificat luni, la sediul SC Rosal Grup SA – operatorul care efectuează serviciul de deszăpezire în Sectorul 3 al Capitalei, conform contractului încheiat acum foarte mulţi ani – cele 81 de utilaje ce vor asigura permanenţa pe bulevardele şi străzile principale în iarna 2013-2014. Edilul promite că vor fi curăţate de zăpadă şi cele aproape 600 de artere de circulaţie secundare, dar nu credem până nu vedem, după ce în iarna trecută troienele au zăcut acolo până le-a topit soarele. Pentru întregul proces de deszăpezire sunt pregătite 3.100 tone de material antiderapant, mai anunţă primarul.

„S-a  anunțat vreme rea și trebuie să fim pregătiți. Vreau să punem la punct toate detaliile, pentru a nu întâmpina probleme. Avem la dispoziție peste 80 de utilaje care vor acționa simultan atât pe bulevarde, cât și pe străzile secundare”, a spus Robert Negoiță.

Iată utilajele:

* 6 perii Mercedes dotate cu plug

* 16 Hak Mercedes+Man – plug și sărăriță

* 11 basculante Mercedes (4×4) – plug și sărăriță

* 2 autocisterne Man – plug

* 6 încărcătoare – plug și încărcător

* 4 unimog – plug și sărăriță

* 10 basculante (8×4) – plug și sărăriță

* 2 tractoare mici – plug

* 13 Toyota Hilux – plug și sărăriță

* 11 freze Honda.

Cu ajutorul acestor echipamente, în Sectorul 3 vor fi deszăpezite 69 de artere principale, 596 artere secundare, 3 pasaje subterane, două stații pompieri, 1 stație salvare, două spitale și 16 pante cu regim special, a precizat edilul Negoiţă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.