Negoiță vrea supraimpozitarea terenurile abandonate. GALERIE FOTO

La o săptămână de la începerea curățeniei de primăvară în Sectorul 3 al Capitalei, primarul Robert Negoiţă a venit astăzi cu 250 de voluntari să igienizeze zona de 12 hectare retrocedată din parcul „Alexandru Ioan Cuza” (fost IOR) și abandonată de proprietar până la vremuri mai „bune” când speră să obțină autorizație pentru a construi ceva.

Edilul a adunat hărtii într-un sac de plastic și a greblat, spunând că a găsit soluţia de evitare a acestei situații: supraimpozitarea terenurilor abandonate. Pentru aceasta însă, are nevoie de modificarea legii.

„Până la schimbarea cadrului legislativ, nu putem lăsa mizeria să se adune gunoaie pe acest teren, cu atât mai mult cu cât este zonă de tranzit spre partea amenajată a parcului. Am început de o săptămână curăţenia de primăvară și există mai multe zone în Sectorul 3, cum este această porţiune retrocedată din parcul «Alexandru Ioan Cuza», unde Primăria nu poate interveni direct întrucât nu aparţin domeniului public. În consecinţă, cu voluntarii facem curăţenie de două ori pe an şi pe acest teren. Proprietarul a fost notificat și amendat în repetate rânduri pentru depozitele necontrolate de deşeuri”, a precizat Negoiță.

negoita 2, salubrizare, salubritate, curatenie, gunoieri 1

”Nu este singura zonă cu probleme; mai sunt şi altele dar încercăm să le gestionăm cât mai bine. De aceea este important ca acea propunere pe care am lansat-o, de supraimpozitare a tuturor proprietăţilor neîngrijite, să se materializeze prin lege”, a insistat el.

salubrizare, salubritate, curatenie, gunoieri 2

”Vreau, de asemenea, să conştientizăm cât de importantă este curăţenia şi să încercăm să-i convingem pe oamenii care trec prin zonă să nu mai arunce mizerie pe jos, să depoziteze gunoaiele în coşurile de gunoi din jurul acestui teren. Sperăm să avem un sector cât mai curat, un Bucureşti cât mai curat, o Românie cât mai curată. Pentru aceasta, fiecare dintre noi trebuie să se implice şi împreună să găsim cele mai bune soluţii”, a mai spus Robert Negoiţă.

salubrizare, salubritate, curatenie, gunoieri

De pe terenul în cauză au fost ridicați 400 mc de gunoi, voluntarii adunând deşeuri menajere, resturi vegetale și cioburi de sticlă.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, un grup de persoane care şi-a improvizat adăposturi în parc a primit avertisment de evacuare imediată de pe teren iar primarul Negoiţă a dispus, pentru o mai bună siguranţă a zonei, prezenţa în perioada următoare a unor patrule de poliţie care să supravegheze împrejurimile.

salubrizare, parc, salubritate, curatenie, gunoieri

Curățenia de primăvară în Sectorul 3 al Capitalei a început vinerea trecută și se va termina după Pațti, înainte de 1 Mai. Pe toată durata campaniei, activităţile de salubrizare vor fi derulate de departamentele de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 3.

Astfel, 450 de muncitori ai SC Rosal Grup SA vor acţiona cu 24 de gunoiere, 7 autobasculante, 10 autoperii, 10 cisterne, 4 huk-uri şi 2 încărcătoare pentru a colecta zilnic aproximativ 300 mc de deşeuri de pe domeniul public.

De asemenea, 250 de muncitori ai ADPB SA vor interveni cu 30 de utilaje, din care 6 PRB-uri (pentru toaletare/defrişare), cu normă de 50-60 tone de deşeuri vegetale.

salubrizare, salubritate, curatenie, gunoieri 4

„Dacă anul trecut am refăcut spaţiile verzi de pe bulevarde, anul acesta ne axăm pe înverzirea străzilor secundare. Totodată, am început amplasarea de pubele ecologice, o treime din totalul de 450 fiind deja funcţionale. Suntem singurul sector din Bucureşti care dezvoltă un asemenea program şi am constatat cu satisfacţie că Primăria Generală vrea să introducă această măsură în strategia de salubritate pe Capitală”, a declarat primarul Sectorului 3.

salubrizare, salubritate, curatenie, gunoieri 3

De asemenea se vor dezlipi afișele şi reclamele neautorizate de pe stâlpi și mobilierul stradal. Parcările vor fi spălate şi se vor igieniza recipienţii de precolectare a deşeurilor de pe domeniul public. Totodată, se vor aplica inscripţii de avertizare privind interdicţia abandonării deşeurilor pe domeniul public.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.