Nicuşor Constantinescu, 3 ani şi 6 luni de închisoare într-un prim dosar

Baronul PSD Nicuşor Constantinescu a fost condamnat astăzi, de Tribunalul Constanţa, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, pentru că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal (CMZ). 

Instanţa i-a interzis mai multe drepturi, timp de 5 ani după ispăşirea pedepsei: dreptul de a ocupa o funcţie publică, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Preşedintele CJ Constanţa  a fost obligat, totodată, să plătească suma de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele inflaţiei la data efectuării plăţii, către partea civilă Ministerul Apărării Naţionale – Statul Major General, restul pretenţiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu este obligat la plata sumei de 8.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2014.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa are 6 dosare pe rolul Tribunalului Constanţa, ultimul fiind trimis de DNA în 29 iunie a.c..

Arestat preventiv de mai multe ori, inclusiv în urma urmăririi internaţionale prin INTERPOL, Nicușor Constantinescu pare să se fi resemnat, astfel că nu mai iese public cu atacuri la adresa anchetatorilor. Amintim că la o zi după anunţul de către DNA a începerii urmăririi penale în primul său dosar (15 ianuarie 2015), el a făcut public faptul că suferă de cancer şi a cerut Parlamentului, printr-un comunicat remis de CJ Constanţa, desfiinţarea DNA.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.