Noi facilitati la biletele CFR online

Începând de astăzi, pasagerii trenurilor au posibilitatea să cumpere online şi bilete la vagon de dormit/cuşetă pentru copiii cu vârste de până la 10 ani, fără plata suplimentului de pat – în situația în care copilul este însoțit și nu ocupă un loc separat – şi cu achitarea unui singur supliment de pat pentru 2 copii, în caz că ocupa împreună un singur pat.

CFR Călători reaminteşte că NU este necesară tipărirea biletului online. Identificarea călătorului în tren are loc în baza unui act de identitate şi a ID-ului biletului electronic pe care călătorii și-l pot nota.

O altă facilitate este achiziționarea ONLINE de bilete pentru transportul bicicletelor nedemontabile. Identificarea în tren a biletului pentru bicicletă se face, de asemenea, prin prezentarea ID-ului biletului electronic aferent.

Tariful pentru transportul bicicletei este de 10 lei la trenurile InterRegio şi de 5 lei la Regio, iar plata se face numai la casele de bilete.

O bicicletă nedemontabilă poate fi transportată doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mersul Trenurilor şi Cumpără Bilete CFR.

În privinţa bicicletelor pliabile/demontabile, acestea pot fi transportate gratuit, pe toate trenurile, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil.

Informații pe această temă sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la rubrica Info utile/Intrebări Frecvente/Transportul bicicletelor.

Totodată, platforma online de vânzări bilete permite pasagerilor să își personalizeze profilul de utilizator prin reținerea datelor utilizate în mod frecvent, precum trenuri, rute preferate, numele călătorilor. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.