Noi măsuri de protecţie la Aeroportul Otopeni, plus altele pe ţeavă

Aeroportul Otopeni are, începând de luni, un post permanent al Jandarmiei Române, unde vor lucra 31 de oameni de ordine, iar efectivele Poliţiei Transporturi au fost suplimentate. La postul permanent vor lucra 4 ofiţeri şi 28 de subofiţeri, redistribuiţi de la unităţi ale Jandarmeriei din Bucureşti. Aceştia vor asigura patrularea în zona interioară şi exterioară a aeroportului, 24 de ore din 24, urmând ca supravegherea să fie extinsă până la DN 1. Ministrul de Interne, Mircea Duşa, anunţă însă şi alte noi măsuri de protecţie, într-o iminentă hotărâre de Guvern. 

“Avem în pregătire o hotărâre de Guvern cu un plan de măsuri foarte amplu privind securitatea aeroportuară”, a precizat ministrul Internelor.

“Cred că, printr-o bună repartizare a atribuţiilor şi redistribuire a lucrătorilor MAI, vom asigura paza şi securitatea aeroportului, şi nu numai a acestuia, şi în alte aeroporturi, locaţii cu trafic intens, precum Gara de Nord, Gara Braşov, Craiova, Cluj, Constanţa”, a precizat Duşa.

La rândul său, Gavrilă Pop, şeful Jandarmeriei Române, a declarat că Aeroportul Otopeni pune la dispoziţia jandarmilor echipamentele pentru monitorizarea a 10 zone din interior şi din exterior, prin 16 camere. De asemenea, postul este dotat cu staţii, un birou pentru reclamaţii şi sesizări, iar personalul ştie şi limba română şi limba engleză.

Jandarmii vor coopera cu Poliţia Transporturi şi Poliţia de Frontieră din aeroport. Până în prezent, au fost intervenţii ale Jandarmieri pe aeroport doar la solicitare, a precizat Pop.

Întrebat dacă măsura a fost luată după cazul uciderii tineri japoneze, şeful Jandarmeriei a spus că problema înfiinţării unei staţii permanente de jandarmi pe Aeroportul Henri Coandă s-a pus încă din 2003.

Secţia de jandarmi care va funcţiona permanent la Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti va avea în competenţă menţinerea ordinii publice în zona interioară (săli de aşteptare, spaţii comerciale) şi exterioară (parcări şi căile de acces).

Cât priveşte taximetria, autorităţile au afişat plăcuţe de informare prin care recomandă numai utilizarea serviciilor autorizate de taxi.

Amintim că autorităţile au luat toate aceste măsuri la o lună şi jumătate după uciderea japonezei Yurika Masuno, care a fost abordată, în 15 august, de Vlad Nicolae în incinta Aeroportului “Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti şi două zile mai târziu a fost găsită moartă, la marginea unei păduri din Corbeanca. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.